EN İYİ MARKALAR SADECE SİZİN İÇİN BURADA kalite YENİ MARKALARLA TANIŞMA FIRSATI HER AY BİNLERCE HEDİYE SİZLERLE

 

25 Mart 2011 Cuma

http://www.patentakademisi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1564:patent-hakknda-genel-bilgi-yarma-makalesi-49&catid=31:makale-yarmas-yaz-kazan&Itemid=35

Patent büyümenin olmazsa olmaz şartlarından biri, buluş ve icatlar geliştirmek ve onları yasal olarak koruma altına alabilmektir. Bir fikriniz var ve bunu gerçekleştirmek istiyorsunuz. Hatta fikriniz üzerinden iş kurmak istiyorsunuz. Bu durumda en büyük korkunuz, fikrinizin başkaları tarafından çalınması olur. Bunu önlemenin en güzel yöntemlerinden birisi de patent almaktır.

Patent alarak fikrinizi, sizin izniniz olmadan uygulamak isteyen herkesten koruyabilirsiniz. Ama bu korumanın bazen yanlış anlaşıldığı olur. Öncelikle patent almak, fikrinizi dünya çapında koruma altına almak değildir. Yalnızca Patent Anlaşmasına tabi olan ülkeler içinde koruma talep edebilirsiniz. Ve yine bir fikrin patentini almak, fikrinizi patent anlaşmasına tabii olan bütün ülkelerde korumak değildir. Hangi ülkede koruma istiyorsanız o ülkeler için başvuru yaparsınız.
Dünya patenti diye bir şey yoktur. Patentler ulusaldır. Eğer birden fazla ülkede patent almak isterseniz, uluslar arası başvuru sistemleri kullanılsa dahi her ülkeye tek tek başvuruda bulunmanız gerekir. Birçok fikrinize patent alabilirsiniz. Yalnız patent alabilmeniz için, fikrinizin buluş kapsamına girmesi gerekir. Patent alma işlemlerini kendiniz yapabilirsiniz veya bir patent ofisi ile anlaşır, onlara vekalet verirsiniz ve bütün işlemleri onlar yürütür. Patent enstitüsünün işlemlerle ilgili size sunduğu çok güzel bir sistem de var: Dosyalarınızın durumunu internetten takip edebilirsiniz.

Patent Enstitüsü size patent hakkını verirken, o buluşu 3 sene içinde üretmenizi/uygulamanızı ve enstitüye bildirmenizi istiyor. Buluşunuzu üretmeleri için, başka kişilere patent hakkınızı satabilir ve kiralayabilirsiniz de. Yalnız yine patent enstitüsünün bundan haberi olması gerekiyor.
Yazar: İnciser GÖK

1 yorum:

  1. bu yazıyı mı bloğumda paylaşmam lazım
    öyleyse mail at bana bloğu takip edemem
    sema_adnan06@hotmail.com yayaınlayım

    YanıtlaSil